30 aug. 2011

Burt's Bees head to toe kit

Burt's Bees is een merk waar ik eerder over gehoord had, maar waar ik voor de rest niet echt veel over gelezen heb op blogs en dergelijke. Toch leek me het een fijn merk (én de producten zijn zoveel mogelijk natuurlijk), dus besloot ik een starters kit aan te schaffen. 
Burt's Bees belooft dat je door middel van deze kit je van top tot teen op en top verzorgd na het gebruiken van al deze producten. Al kan je -als je logisch nadenkt- al meteen weten dat het niet klopt. What's up with the hair? Geen enkel haar product in deze kit, maar ik moet zeggen dat 'head to toe' veel lekkerder klinkt dan 'neck to toe'.
Hieronder vertel ik wat ik van de vijf producten vind:
Fabulously Fresh Peppermint & Rosemary Body Wash:
Meestal ben ik niet zo een persoon die haar geld uit wil geven aan speciale body washes. Elke normale body wash maakt schoon, en samen met de geur van het product, is dat eigenlijk het enige wat ik van zo'n product vraag. Aangezien deze ook in de kit zat, 'moest' ik hem wel uitproberen. Wat ik ervan vind? Het is eigenlijk niet meer dan -jawel-  een normale douche gel. Hij maakt schoon, wat hij zal moeten doen. Maar iets anders? Nope. Het enige wat ik kan zeggen dat de geur niet mijn eerste keus was geweest, het is ruikt sterk naar pepermunt. Wel lekker voor in de ochtend, het maakt je wel een beetje wakker. 
Het is een fijne douchegel, maar het is geen wonderproduct die je huidje iets extra geeft. Voor in de avond vind ik het niet fijn om hem te gebruiken, omdat je dan een beetje een 'opep-gevoel' krijgt, en dat is het laastet wat ik wil als ik riching mijn bed ga. 
 Soap Bark and Chamomile Deep Cleansing Cream:
Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de body wash: hij doet wat tie moet doen. De geur van dit product is minder storend, het ruikt vooral naar citroen. Echter vervliegt de geur snel, dus mocht je problemen hebben met de geur ben je daar snel vanaf. 
Ik heb van mezelf best een vette huid, en meestal is mijn huid niet kapot te krijgen. Toch heeft deze crème het geflikt, mijn huid werd namelijk na gebruik trekkerig. Ik had echt een crèmpje 'nodig', iets wat ik nog nooit had meegemaakt. 
Voor mensen net zoals mij die ook een vette huid hebben, kan je dit product overwegen om te kopen, maar als je een droge huid hebt beslist niet.
Naturally Nourishing Milk & Honey Body Lotion 
Oh, wat is dit toch een fijn product! De lotion trekt snel in, ruikt lekker (naar melk, honing en citroen), en 
verfrist daarnaast ook een beetje. Ik heb een nieuwe favoriete body lotion, denk ik.

Burt's Bees Coconut Foot Cream 
Oh La La! Weer zo'n lekker verwen product. Je smeert je voetjes in met deze crème, katoenen sokjes eroverheen en gaat slapen. De volgende ochtend word je wakker met zúlke zachte voetjes, I just love it.
Beeswax Lip Balm Tube
De lippenbalsem verzorgt je lippen erg goed, maar de tinteling die je krijgt bij het opdoen mochten ze van mij weglaten. Het is een beetje het soort geprikkel wat je krijgt bij het dragen van een lip plumber, wat ik normaal geen probleem vind. Deze slaat alleen ook een klein beetje aan op mijn ogen, erg jammer! Hij voelt ook erg koud aan, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker. 

Last but not least: de handcrème. I love this stuff! Ik heb veel handcrèmes gebruiken, maar ik kreeg dan altijd zo'n crème-achtig