19 aug. 2011

DIY: Personalized Named Ring

Vandaag een snelle en makkelijke DIY, waardoor je je eigen unieke ring kunt maken.
Je hebt het volgende nodig:
-Een zilverkleurige ring
-Kralen in de vorm van letters die samen jouw naam vormen
-Een paar kleine applicaties, zoals een plastic strikje
- wit lint
-seconde- of hobby lijm
-schaar
Wat je doet is eigenlijk heel simpel:
1. Leg voor je de letters op tafel, in de volgorde van je naam.
2. Je plakt de letters één voor één op, zorg ervoor dat je de letters goed aandrukt. Doe dit minimaal 30 seconden per letter. Let op: Houd ruimte over tussen de letters!
3.Als je nog wat plaats over heb op je ring, kun je dit opvullen met wat leuke applicaties, zoals ik dit met een strikje heb gedaan. Als je een lange naam hebt, is deze optie niet van toepassing.
4. Tot slot wikkel je een stukje lint rondom de letters heen, zodat je niks meer van het zilverkleurige ziet.
Klaar ben je!

Natuurlijk hoef je deze stappen niet precies te volgen, je kunt bijvoorbeeld ook een ring maken met woorden, zoals LOVE. Verder hoef je natuurlijk geen ruimte tussen de letters te houden, als je dat niet mooi vind. Je kunt zoveel variëren als je maar wilt, dit is in ieder geval mijn manier.
Je kunt de ring op verschillende manieren dragen, dat is wat ik erg leuk vind: de variatie. Je kunt de ring draaien zodat je alleen de strik ziet (zie de foto helemaal bovenaan), maar je kunt hem ook op zo'n manier draaien dat er een deel van je naam te zien is.
Ik laat de ring even wat beter zien, van alle kanten:
De letters, het lint en de ring kun je halen bij de hobby winkel, de strik is afkomstig van een ketting. Je kunt natuurlijk ook andere applicaties dan het strikje gebruiken, zoals een strikje van lint of gewoon totaal iets anders.

liefs