2 sep. 2011

Maybelline: Hoe het allemaal begon...


Maybelline's Great Lash mascara bestaat sinds dit jaar 40 jaar! Hierbij heeft Maybelline informatie vrijgegeven over het ontstaan van dit succesvolle merk én het ontstaan van de Great Lash. Die deel ik vandaag met je!
Links: Mabel Rechts: Tom Lyle
Het begon allemaal in 1915 met Mabel Williams, zij had een eigen trucje die ze 'het geheim van het huis' noemde. Ze mixte petroleum jelly (vaseline) met as en kleurde hiermee haar wenkbrauwen en wimpers zwart. Haar broer, Tom Lyle, vond de truc iets waar meerder mensen van moesten horen: Hij startte een bedrijf die hij naar haar vernoemde: Maybelline (Mabel+vaseline)
Dit was de allereerste advertentie van Maybellinne. Al snel werd de mascara massaal verkocht, en Tom wist dat hij op goede weg was naar een geweldige carrière.
De eerste advertentie in 1916. Het eerst model stond bekend als een modebewust, verlegen meisje, die haar publiek verblindde met haar lange, luxe en zwarte wimpers.
In 1917 werd de alleerste mascara voor elke dag op de markt gebracht, maar niet zoals we hem nu kennen. Met het borsteltje 'dipte' je in de met as gemixte vaseline, en bracht dat vervolgens aan op de wimpers en wenkbrauwen.
In 1932 kwam de mascara in de drogisterijen, waar je hem kon halen voor 10 dollar (!) cent. Dat waren nog eens tijden...
In de jaren '20 was de slagzin simpel, maar duidelijk: Goede make-up, geweldig geprijsd.
Het model van Maybelline veranderde van imago in de jaren '30. Ze werd zelfverzekerder, met donker opgemaakte ogen en een Marcel Wave haarstijl (zoals te zien op de foto).
Maybellinne werd steeds bekender, ook doordat zij het eerste cosmetische merk was die ging adverteren op de nationale televisie. Ze gebruikte bekende celebrity's uit die tijd, zoals Rita Hayworth en Betty Grable om hun merk te promoten.
In 1960 is het dan zover: de mascara zoals we die nu kennen komt op de markt: een tube met de borstel erin. Hij werd de 'Ultra Lash' mascara genoemd, ook kun je zien dat de advertenties een stuk moderner werden.
In 1971 komt de mascara die nu alweer 40 jaren oud is: de Great Lash! Later die jaren word de tube en de formule meer gemoderniseerd, met succes: elke 1.7 seconde ging er een Great Lash over de toonbank.
Ook de slagzin zoals we die nu kennen werd daarna bedacht: Maybe she's born with, maybe it's Maybelline.


Liefs